Mikal Johansen, Bestyrelsesmedlem

Hvorfor er jeg medlem af melodigrandprixfans.dk? Det er svært at svare entydigt på – men det føles naturligt, når nu jeg har været glødende fan af Melodi Grand Prix og ikke mindst Eurovision siden 1984. Jeg husker at min søster havde bænket mig foran fjernsynet for at se de tre Herreys-brødre vinde det Internationale Melodi Grand Prix, som det jo blev kaldt dengang.

Gennem årene har jeg utallige minder med Melodi Grand Prix. I mange år var det en interesse som mest udspandt sig omkring Dansk Melodi Grand Prix og Eurovision, og så lidt svensk og tysk Grand Prix, når jeg kunne komme afsted med det. Især Melodifestivalen havde min interesse, og når der havde været Melodifestivalen måtte jeg til Malmö eller Helsingborg dagen efter for at se hvad de svenske aviser skrev om gårsdagens show.

Efter Brødrene Olsen havde vundet i år 2000 måtte jeg naturligvis have billet til mit livs første – men bestemt ikke sidste – Eurovision. Jeg husker, hvordan jeg måtte pjække fra HF for at stå i kø foran Hillerød Posthus, men billetten fik jeg, og selv om jeg stort set kom til at stå bagerst i Parken, og dårligt kunne se hvad der foregik på scenen, så var jeg som i himlen.

I efteråret 2012 besluttede jeg mig langt om længe for at melde mig ind i melodigrandprixfans.dk. Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor glad jeg i dag er over den beslutning, for hvor har det givet mig meget. I første omgang gav det mig mulighed for at få billetter til Dansk Melodi Grand Prix og Eurovision, hvilket jeg første gang benyttede mig af i 2013. At se Emmelie de Forest vinde Eurovision live er et af mine stærkeste Grand Prix-minder. Det var da også på baggrund af den oplevelse jeg fik min første og indtil nu eneste tatovering. Gennem fanklubben fik jeg for alvor mulighed for at lave fan-presse, først som en del af fanmagasinet Douze Points redaktion, siden på diverse sociale medier. Jeg har været vært for et digitalt optaktsshow til Melodi Grand Prix 2020 og virtuel karaoke-vært flere gange. Jeg har desuden repræsenteret Danmark fire gange ved FanVision Song Contest i Berlin, Malta, Stuttgart og Helsinki. Det har været en stor ære, og givet mig mange fantastiske oplevelser og erfaringer.

Ikke mindst har fanklubben udvidet mit netværk helt enormt, både i Danmark og rundt om i Verden. At være en del af det fancommunitiy er en stor glæde for mig. Det er en stor fætter-kusinefest når vi mødes på kryds og tværs for at feste, snakke, nørde og synge karaoke-sange. En del af disse kontakter har udviklet sig til gode bekendtskaber, og nogle af mine allertætteste venner har jeg mødt gennem fanklubben.